joi, 21 octombrie 2010

An old relationship or... a new one ?


Ce faci cand o relatie nu mai merge? Greu de dat un raspuns clar. Cred ca asta depinde de ceea ce a dus la destramarea relatiei si de sentimentele care va unesc...
In primul rand trebuie sa  analizezi toate aspectele, ca sa-ti dai seama ce anume nu a mers, daca mai poate fi reparat ceva si daca merita sa-i mai dai o sansa relatiei, cu riscul de a ajunge in acelasi punct la un moment dat.


Ce solutie ar fi mai buna pentru a-ti reveni dintr-o relatie care te-a ranit sau s-a terminat in anumite circumstante?
Cred ca cel mai bine ar fi sa stai singur o perioada, si nu ma refer la a te inchide in camera si a te izola de toata lumea, ci la a nu te implica imediat intr-o alta relatie, pentru ca oricat de tentanta ti s-ar parea noutatea,  apare nevoia de a-l compara mereu cu fostul, iar  atata timp cat inca il iubesti pe acesta , actualul nu o sa ti se para niciodata suficient de bun sau de potrivit pentru tine, si chiar daca ajungi la concluzia ca este chiar mai perfect, tot nu o sa-l vrei la fel de mult... mereu o sa aiba ceva in minus fata de precedentul si nu o sa poata sa-l inlocuiasca oricat de mult s-ar stradui.


Si... ar mai fi si teama de "nou" care necesita ceva timp pentru a fi invinsa. Pentru ca oricat de mare ar fi siguranta in  fortele proprii, se ivesc  tot felul de intrebari, care te fac sa preferi obisnuinta si certitudinea din vechea relatie. Apoi, ar fi mult mai comod sa ramai in relatia  pe care o ai deja, decat sa ai rabdare sa cunosti pe altcineva, sa-i accepti obiceiurile sau defectele si  sa-i dai ocazia sa te cunoasca si el pe tine.

Sa ramai singur dupa o relatie, iti da pe de o parte un sentiment de libertate. Stii ca de azi inainte nu o sa te mai streseze cu telefoanele si mesajele, nu va mai trebui sa-i spui sau sa-i dai explicatii atunci cand vrei sa iesi undeva sau cu cineva.
Dar pe de alta parte iti lipseste, poate tocmai faptul ca nu mai e acolo sa te sufoce cu iubirea sa.


Eu prefer sa raman cat mai mult in vechea relatie (ideal ar fi sa nu se termine niciodata), sa incerc s-o salvez, chiar daca astfel pierd timp, decat sa ma avant intr-o alta, care are poate si mai putine sanse sa dureze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu