marți, 12 octombrie 2010

Can you forgive me?



Oricat de mult ai iubi o persoana este imposibil sa faci totul perfect si sa nu gresesti niciodata fata de ea. Doar ca unii din noi reactioneaza destul de ciudat atunci cand iubesc si gresesc iar si iar si asta il indeparteaza pe cel iubit si oricat de tare ai regreta faptul ca ai mintit sau tradat, nu poti intoarce timpul si e foarte probabil ca nimic sa nu-l mai poata aduce inapoi.
In aceeasi masura, si pentru cel tradat este o situatie destul de dificila, mai ales in primele momente in care afla raul provocat de persoana iubita, cand nu mai poate gandi limpede si spune sau face chestii care ranesc, desi in momentul respectiv poate ca meriti toate reprosurile, chiar daca nu ai facut nimic intentionat.
Si totusi, daca acea persoana tine cu adevarat la tine cred ca ar putea sa te ierte. Asta in masura in care nu trebuie sa faca compromisuri prea mari si e capabila si sa uite odata ce te-a iertat pentru ca altfel o sa -ti reproseze mereu asta.  
Dar oare e de ajuns sa regretam si sa ne cerem iertare atunci cand gresim fata de persoana iubita, pentru ca ea sa ne ierte si totul sa fie la fel ca inainte?
Stiu ca "enough it's enough" , dar de unde stii care este limita pana la care poti ierta?


3 comentarii:

  1. Uneori omul iarta mai mult decat trebuie, de sapte ori cate sapte si tot asa pana numarul aduna destule zecimale, dar nu asta e ideea, ce vreau sa spun este ca poti ierta orice, de la furt, omor si infidelitate, pana la o ironie sau o critica, oarecum o rana in suflet tot ramane, si fie ca "scoti ochii acelei persoane" sau nu, rana se videnca, dar o usoara "cicatrice" ramane pe parcursul timpului, si daca nu se va mai gresi, se va uita complet daca in persoana respectiva vezi o alta persoana si nu cea care ti-a gresit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da...si eu cred ca o persoana poate fi iertata indiferent cat a gresit fata de cel iubit. Depinde doar de cat de mult tine acesta la ea, pentru ca daca orgoliul lui este mai mare decat sentimentele pe care le i le poarta, este foarte posibil sa nu treaca niciodata peste asta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Depinde si daca merita ca acel orgoliu sa fie patat.. si daca povestea nu se mai repeta, ori si el/ea este destul de fidel/a din fire, se poate trece destul de usor.

    RăspundețiȘtergere