sâmbătă, 16 octombrie 2010

death after life... sau...era invers?!

.

Ne intrebam de multe ori ce este dincolo de moarte, daca mai exista si altceva sau totul se sfarseste odata cu incetarea din viata a trupului; si oricat am citi despre asta, nu putem fi siguri de ceea ce se intampla, pentru ca nici o stiinta nu are raspunsul exact.

Unii spun ca dupa ce omul moare, sufletul acestuia se reincarneaza de mai multe ori. Faptul ca acele persoane cred asta, le ajuta oarecum sa spere ca nu s-a  sfarsit totul inca si ca mai au cel putin o sansa in care sa traiasca altfel si poate, sa nu mai repete aceleasi greseli. Dar in cazul asta, cum se face ca nimeni nu are amintiri dintr-o viata anterioara? adica, ok.. avem impresia uneori, cand facem ceva anume, ca am mai facut asta candva, dar amintirea are legatura cel mai probabil cu acelasi acelasi loc si cu aceleasi persoane...sau cel putin asta mi se mai intampla mie... deci daca ai mai fi trait o data, e clar ca nu au mai fost aceleasi persoane in viata ta.  Si chiar daca ar fi sa ne reincarnam, cum am putea sa evitam greselile pe care le-am facut daca nu ni le amintim?!

Dar din ceea ce am observat eu pana acum, inainte sa moara, omul incepe sa vada tot felul de lucruri ciudate cum ar fi ingeri, lumini puternice, persoane decedate, ceea ce ma face sa cred ca inainte sa "treci pragul" intr-o alta viata  esti intampinat de persoane dragi  si ca dupa moarte exista viata vesnica.

Din punct de vedere medical, se pare ca fenomenul asta se numeste descarcare electrica, si anume: in ultimele momente din viata  presiunea sangelui scade si astfel creierul nu mai este bine oxigenat, iar celulule nervoase transmit un ultim impuls electric si dau senzatii ireale. ( hmm... might be, dar tot prefer varianta cu viata vesnica...)

Sau ar mai exista posibilitatea ca unele suflete sa nu-si gaseasca linistea si sa nu poata trece dincolo, pana cand nu-si incheie socotelile cu viata asta, astfel ar trebui sa fie pe undeva printre noi. (nici nu vreau sa ma gandesc la asta)

O parte din idee a pornit de la un test "ce-ai fost intr-o viata anterioara",  in care se pare ca am fost tot femeie (yay :d ), am trait in Africa de Sud, in anul 1725...(ok... si de-atunci pana cand m-am reincarnat, unde-am fost?!)  si aveam ocupatia de dansatoare, cantareata sau actrita. Eram o persoana sincera, fara prea multa diplomatie, fapt care mi-a adus foarte multi dusmani. Am fost respectata, dar nu si iubita (se pare ca sunt ceva mai norocoasa acum din punctul asta de vedere), iar in viata asta  trebuie sa invat sa combat violenta si o sa descopar ca dragostea si  toleranta  sunt singurele remedii universale. ( hmm... pe mine tot nu m-a convins ca este posibila reincarnarea)

Daca sunteti curiosi,  puteti  incerca si voi... http://users.telenet.be/gad/re/roemeens.html

Un comentariu:

  1. Eu stiu ca dincolo de dupa moarte, este doar un "somn" lung, programat pana la venirea apocalipsei, mai exact ziua judecatii.

    RăspundețiȘtergere